Kuchnia turecka. Smaczna kuchnia

Autor: 

Rose Marie Donhauser

Wydawnictwo: 

AWM

Rok wydania: 

1994

Język: 

polski

Orientacyjna cena książki: 

5 zł

Rodzaj książki: 

kulinarna

Kuchnia TureckaMała książeczka kulinarna prezentująca przepisy na dania kuchni tureckiej.

O książce:

Jak na skromne i tanie wydawnictwo książka zawiera sporo przepisów na najpopularniejsze dania kuchni tureckiej. Składa się z czterech rozdziałów, które przedstawiają przepisy na przekąski, zupy, dania główne i wypieki, wzbogacone o skorowidz.

Zalety książki:

* Bardzo przystępna cena

* Ładne fotografie

* Prosto wytłumaczone przepisy

* Informacje o czasie przygotowania potrawy i jej kaloryczności

* Propozycje podania

* Zawiera również tureckie nazwy potraw

Wady książki:

* Zbyt krótka