Podróże kulinarne. Kuchnia turecka

Autor: 

Maria Fredro-Boniecka

Wydawnictwo: 

Rzeczpospolita

Rok wydania: 

2008

Język: 

polski

Orientacyjna cena książki: 

19,99 zł

Rodzaj książki: 

kulinarna

Podróże kulinarne. Kuchnia tureckaKsiążka wydana w ramach albumowej serii ''Podróże kulinarne'' Rzeczpospolitej.

Książka zawiera wiele ciekawych i wartych wypróbowania przepisów kuchni tureckiej. Jej niewątpliwym atutem jest duża ilość zdjęć, które stanowią ilustracje przedstawianych przepisów. Dodatkowo można tu znaleźć informacje na temat tradycji kulinarnej Turcji, co pozwala nam przy okazji poznać kulturę i geografię Turcji. Temu poświęcona jest pierwsza cześć książki.

Zalety:

* Duża ilość wysokiej jakości zdjęć.

* Ciekawy opis zwyczajów kulinarnych.