Türkei. Mediterrane Köstlichkeiten

Autor: 

praca zbiorowa

Wydawnictwo: 

Könemann

Rok wydania: 

2005

Język: 

niemiecki

Orientacyjna cena książki: 

od 8 do 20 €

Rodzaj książki: 

kulinarna


Turkei. Mediterrane KostlichkeitenKsiążka kucharska w wydaniu albumowym. Wydawnictwo Könemann, które słynie ze swoich publikacji kulinarnych, i tym razem nie zawiodło swoich czytelników.

O książce:

Jest to przepięknie wydana książka kulinarna w twardej oprawie. Autorami przepisów są tureccy kucharze i cukiernicy, co gwarantuje autentyczność przepisów.

Książka jest podzielona na sześć rozdziałów, które gromadzą przepisy na tureckie przystawki, kebaby, zupy i pilawy, dania z ryb i owoców morza, potrawy mięsne oraz desery i wypieki.

Każdy przepis jest bogato zilustrowany zdjęciami przedstawiającymi poszczególne fazy przygotowania potrawy oraz efekt końcowy.

Zalety książki:

* Ciekawe historyjki związane z poszczególnymi potrawami.

* Przepiękne fotografie.

* Dokładny spis składników, czas przygotowania potrawy oraz stopień trudności.

* Przepisy są podawane przez tureckich szefów kuchni.