Autor:
Wydawnictwo:
Rok wydania:
Język:
Orientacyjna cena książki:
Rodzaj książki:
Książka kucharska w wydaniu albumowym. Wydawnictwo Könemann, które słynie ze swoich publikacji kulinarnych, i tym razem nie zawiodło swoich czytelników.
O książce:
Jest to przepięknie wydana książka kulinarna w twardej oprawie. Autorami przepisów są tureccy kucharze i cukiernicy, co gwarantuje autentyczność przepisów.
Książka jest podzielona na sześć rozdziałów, które gromadzą przepisy na tureckie przystawki, kebaby, zupy i pilawy, dania z ryb i owoców morza, potrawy mięsne oraz desery i wypieki.
Każdy przepis jest bogato zilustrowany zdjęciami przedstawiającymi poszczególne fazy przygotowania potrawy oraz efekt końcowy.
Zalety książki:
* Ciekawe historyjki związane z poszczególnymi potrawami.
* Przepiękne fotografie.
* Dokładny spis składników, czas przygotowania potrawy oraz stopień trudności.
* Przepisy są podawane przez tureckich szefów kuchni.