Erasmus - Ankara 2011/2012 semestr zimowy poszukuję towarzyszki/towarzysza podróży :-)

Witam wszystkich,

Jak w temacie,  we wrześniu udaję się do Ankary z programu Erasmus. Będę studiować na Metu University. W związku z tym przeraża mnie trochę wizja samotnej podróży do tego kraju :-). Byłoby miło gdyby znalazły się osoby, które podobnie jak ja udają się do Turcji we wrześniu i są zainteresowane wspólną podróżą. Zastanawiałam się czy lepiej byłoby polecieć do Istanbułua, a potem do Ankary pociągiem? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje dotyczące podróży, promocji na loty itp.

Fora: 

Erasmus Ankara 2011/2012

Witaj! Ja też wyjeżdzam na erasmusa do Ankary we wrześniu:) Może zgadamy się mailowo? To mój email: ewelina09mala@onet.eu Czekam na kontakt:) Pozdrawiam, Ewelina

chętnie udzielę wskazówek

Cześć, co prawda nie wybieram się do Turcji we wrześniu, ale aktualnie od ok. miesiąca przebywam w Ankarze na praktykach, więc jeśli masz jakiekolwiek pytania-służę pomocą:) Co do wyboru przelotu, polecam podróż LOTem z Wawy do Istanbulu, jeśli się nie mylę to jedyny przewoźnik latający z Polski bez przesiadek, zamawiając bilety teraz, myślę, że można je dostać w cenie ok 1000zł, z Istanbulu do Ankary również warto polecieć samolotem (np. turkishairlines lub anadolujet,zamawiając z wyprzedzeniem-koszt ok 100zł), taka podróż trwa godzinę, dla porównania autobus to koszt ok 35TL i ok.7h jazdy,pociąg jako najtańsza opcja można dostać już za ok 20TL-ok.8-9h./ jeśli masz jakiekolwiek pytania mój mail: annanarkowicz@wp.pl

Hej, a kiedy dokładnie

Hej, a kiedy dokładnie lecisz? ja mam lot do Stambułu z Gdańska 14.09, niestety z noclegiem na lotnisku w Rydze.. jak coś to pisz: m.prysko@gazeta.pl pzdr.

Stambuł pozdrawia Ankarę:)

Ja od tygodnia studiuję w okolicach Stambułu, ale mam znajomych w Ankarze i myślę żeby się tam wybrać za dwa tygodnie:) Poszukuję towarzystwa do wspólnego, studenckiego podróżowania po Turcji (w planie: część wschodnia) więc gdyby ktoś z obecnych był chętny czekam na wieści na naty-wego@wp.pl Pozdrawiam serdecznie:)